Reviews Makelaardij van de laar

Amber van de Laar

3 februari 2023

Waarom is het bepalen van de juiste vraagprijs juist nu zo belangrijk?

De huidige markt is aan het afkoelen, wat betekent dat het verkopen van je woning allemaal niet meer zo voorspoedig gaat als voorheen. Terwijl het eerst een trend was om flink over te bieden, zien we nu dat dit nog zelden voorkomt. Dit betekent dat je ook meer over de vraagprijs moet gaan nadenken, want je kunt wel de hoofdprijs gaan vragen maar dan blijft de vraag verkoop je je woning dan nog wel in de huidige woningmarkt?

Realistische vraagprijs

Natuurlijk willen we het liefst zoveel mogelijk uit onze woning halen, maar is dit wel altijd de slimste keuze? Het antwoord hierop is nee. Wanneer een woning voor een te hoge vraagprijs op de markt wordt gebracht, schrikt dit mensen af en wordt er overheen gekeken. Dit houdt ook in dat je woning langer te koop blijft staan en steeds verder naar de bodem zakt. Dit voorkom je door niet te hebberig te worden en een juiste vraagprijs te hanteren.

Blijf reëel met je woning

Nogmaals we willen allemaal zo’n hoog mogelijk bedrag uit onze woning halen, maar het is ook belangrijk om reëel te blijven. Verkoop je een woning waar nog veel aan moet gebeuren is het ook normaal om de prijs wat te verlagen, want bij het verbouwen komen ook weer kosten kijken en als die boven op een hoge vraagprijs komen zullen veel mensen de woning laten lopen. Ga in gesprek met je makelaar over wat de beste prijs zou zijn voor jouw woning om hem zo snel mogelijk te kunnen verkopen.

Voordelen veranderen huidige woningmarkt

Ondanks dat je je woning waarschijnlijk voor een lagere prijs verkoopt als voorheen, heeft dit ook het voordeel dat je nu ook een woning aankoopt voor een lagere prijs. Ook zijn er minder kapers op de kust, waardoor onderhandelen in de huidige markt ook wat makkelijker gaat. Zeker met een aankoopmakelaar haal je alles eruit wat erin zit!

Uit onze ervaring is gebleken dat het hanteren van de juiste vraagprijs echt het verschil kan maken in deze tijd. Ook jouw woning verkopen voor de juiste vraagprijs? Neem dan contact met ons op!

Whatsapp met ons op 0413-472118

Wellicht ook
interessant voor jou?

BlogOok interessant
27 mei 2021

Nieuwbouw gekocht, Wanneer zet je je eigen woning te koop?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Wanneer zet ik mijn huis te koop nadat ik een nieuwbouwhuis heb gekocht? Dit is een vraag met voor veel mensen een moeilijk antwoord. De kans dat je een keertje…
BlogOok interessant
14 maart 2023

Eerst verkopen of toch kopen?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Eigenlijk is er geen goed of fout in dit onderwerp, wat je ook beslist het hangt af van de markt op dat moment, maar ook je persoonlijke situatie. Het belangrijkst…
Ook interessant
10 maart 2021

Hoe zit het met jouw thuiswerkplek?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Sinds Corona om de hoek is komen kijken, is 5 dagen in de week op kantoor werken niet meer de norm. Hierdoor krijgen mensen ook verschillende behoeftes. Je hoort verschillende…