Reviews Makelaardij van de laar

Amber van de Laar

14 maart 2023

Eerst kopen of toch verkopen?

We merken allemaal dat de huizenmarkt langzaam weer aan het veranderen is. Voorheen vlogen de huizen de deur uit, maar op het moment kost het verkopen want een woning weer iets meer tijd. Maar is het dan nu juist handig om eerst je woning te verkopen of toch eerst een woning kopen?

Eigenlijk is er geen goed of fout in dit onderwerp, wat je ook beslist het hangt af van de markt op dat moment, maar ook je persoonlijke situatie. Het belangrijkst hier is dat je je goed laat adviseren en waar kan dat nu beter dan bij een makelaar.

Wat zijn de gevaren van eerst verkopen?

Je wilt natuurlijk niet zonder huis zitten, dus na het verkopen van je eigen woning is het goed om zo snel mogelijk opzoek te gaan naar een andere woning of hier zelfs al mee te beginnen als je nog bezig bent met de verkoop van je eigen woning. Het zou namelijk best zo kunnen zijn dat je wel even bezig bent met je zoektocht naar jouw perfecte woning. Of misschien was het wel de stijgende prijzen die je tegen hielden om je droomwoning te kopen. Dit laatste was dan ook de belangrijkste reden, waarom mensen eerst opzoek gingen naar een nieuwe woning voordat ze hun eigen woning verkochten. Maar doordat de markt nu weer aan het veranderen is, kiezen steeds meer mensen ervoor om toch eerst hun woning te verkopen.

Wat zijn de gevaren van eerst kopen?

De laatste tijd zijn de huizenprijzen weer aan het stabiliseren of zelfs weer heel licht aan het dalen. Als je als eerst van plan bent een woning te kopen, heb je kans dat je duur koopt en je eigen woning voor een lagere prijs verkoopt dan je in eerste instantie had verwacht. Daarnaast kan het zijn dat je door de dalende huizenprijzen minder overwaarde uit je huis kunt incasseren. In het aller slechtste geval moet je iets gaan zakken met je vraagprijs, wat kan zorgen voor een kleine financiële tegenvaller.

Maar wat is dan de beste optie?

Een huis verkopen of kopen gaat bij iedereen anders. Een makelaar kan natuurlijk ook niet voorspellen hoe het gaat lopen, maar die kan je wel het beste adviseren hoe je om kunt gaan met jouw situatie en de huidige markt. Maar ook hier hangt het van veel verschillende factoren af. De conclusie is dus eigenlijk dat er geen goed of fout is, het hangt met name af van je persoonlijke situatie.

Benieuwd wat in jouw situatie nu de beste optie is? Wij helpen je er graag bij!

Vragen over dit onderwerp? Whatsapp met ons op 0413-472118

Wellicht ook
interessant voor jou?

Ook interessant
10 maart 2021

Hoe zit het met jouw thuiswerkplek?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Sinds Corona om de hoek is komen kijken, is 5 dagen in de week op kantoor werken niet meer de norm. Hierdoor krijgen mensen ook verschillende behoeftes. Je hoort verschillende…
BlogOok interessant
27 mei 2021

Nieuwbouw gekocht, Wanneer zet je je eigen woning te koop?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Wanneer zet ik mijn huis te koop nadat ik een nieuwbouwhuis heb gekocht? Dit is een vraag met voor veel mensen een moeilijk antwoord. De kans dat je een keertje…
BlogOok interessant
14 maart 2023

Eerst verkopen of toch kopen?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Eigenlijk is er geen goed of fout in dit onderwerp, wat je ook beslist het hangt af van de markt op dat moment, maar ook je persoonlijke situatie. Het belangrijkst…